Dolfijnen Gran Canaria

Beleef de magie van het zien van dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke omgeving in Gran Canaria. De kust van Puerto Rico, Gran Canaria heeft een verbazingwekkend succespercentage van 98% om dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke omgeving te zien.
Boek nu

 

Met hun “ lachende gezichten “ waar wij allemaal van houden, Dolfijnen zijn extreem sociaal en houden van zwemmen en spelen bij de boeg van het schip.
Wij zijn erg gelukkig dat een permanente groep korte vin grienden hier in onze wateren leven.
Grienden zijn een sociaal walvissoort en trekken als een groep of familie, het is normaal dat je er op hetzelfde moment een groot aantal tegelijk aantreft.
Grienden spelen vaak in combinatie met Dolfijn en Walvis boten. Soms kunnen we ook een potvis spotten in onze wateren. Zelfs tot 20 meters lang worden dit walvissoort, 1 van ’s werelds grootste schepsels van de wereld.

Er zijn meer dan 80 soorten walvissoorten, een groep bestaande uit walvissen, dolfijnen en bruinvissen waarvan 27 soorten zijn te zien in de oceaan rondom Gran Canaria.
Vanwege de enorme diversiteit van soorten in de wateren rondom de Canarische Eilanden zijn er het hele jaar dolfijnen en walvissen te zien!

Het woord Cetacean, potvis, komt uit het Latijn, cetus betekend groot zee schepsel.
Het verwijst naar de groep van zeezoogdieren dat omvat alle walvissen, dolfijnen en bruinvissen.

Dolfijnen blijven lang bij hun moeder

Het zit in de aard van de dolfijnen om lang bij hun moeder te blijven voordat ze hun roedel verlaten. Sommigen blijven 3 of zelfs 8 jaar bij hun moeder!

Dolfijnen geven zichzelf namen

Wetenschappers hebben bewezen dat dolfijnen zichzelf namen geven. Ze ontwikkelen hun eigen individuele fluitjes en ze herkennen die van hen en andere namen van dolfijnen. Dolfijnen kunnen met elkaar communiceren door verschillende geluiden uit te zenden.

Dolfijnen zijn zoogdieren

Dolfijnen zijn zoogdieren, warmbloedige dieren die levende nakomelingen voortbrengen en ze voeden met moedermelk van de moeder.

De staart eerst

Dolfijnen zijn de enige zoogdieren die hun nakomelingen baren en eerst de staart afleveren in plaats van de kop. De draagtijd bij de meeste soorten duurt tussen 10 en 12 maanden.

Dolfijnen slapen terwijl ze aan de ene kant van de hersenen rusten.

Dankzij de botstructuur en het vermogen om lange tijd lucht in de longen vast te houden, kunnen dolfijnen onder water rusten. Ze moeten echter regelmatig ademen. Daarom is enige mate van bewustzijn nodig en blijft de ene kant van de hersenen actief, terwijl de andere kant rust.

Er zijn ongeveer 100 tanden

Er zitten ongeveer 100 tanden in de mond van een dolfijn, maar het aantal verschilt per soort. Ze gebruiken echter de tanden om hun prooi te grijpen, maar ze kauwen er niet op. Al het voedsel wordt heel doorgeslikt. Dolfijnen hebben net als koeien twee magen. De eerste bewaart het voedsel en de tweede is de spijsvertering.

Dolfijnen kunnen een frequentie horen

Dolfijnen kunnen een frequentiebereik horen dat tien keer breder is dan dat van mensen.

Het zijn sociale dieren

Het zijn sociale dieren en kunnen leven in groepen die pods worden genoemd dan leden kunnen hebben of zich zelfs bij andere groepen aansluiten en superpods maken met duizenden individuen. De banden tussen een pod zijn erg strak. Er is waargenomen dat ze zieke, oudere en gewonde leeftijdsgenoten helpen.

Dolfijnen detecteren prooien en objecten met hun echolocatie

Dolfijnen detecteren prooien en objecten met hun echolocatie, dat wil zeggen door de echo van geluidsgolven die door het doel worden teruggekaatst, te interpreteren.

Dolfijnen hebben een orgel genaamd meloen in het hoofd dat de geluidsgolven uitzendt die worden gebruikt voor echolocatie.

De hersenen van een dolfijn zijn qua grootte vergelijkbaar met die van mensen

De hersenen van een dolfijn zijn qua grootte vergelijkbaar met die van mensen. Hun hersenen zijn 4-5 keer groter dan die van andere dieren van vergelijkbare grootte.

De staartvinnen zijn twee delen van de staart van een dolfijn

De staartvinnen zijn twee delen van de staart van een dolfijn. Alle dolfijnen hebben bovenaan een blaasgat waar ze ademen. Dolfijnen kunnen tot 15 minuten onder water blijven, maar ze kunnen niet onder water ademen.

De grootste dolfijn is de “orka”

De grootste dolfijn is de “orka” en de bekendste dolfijn is de tuimelaar.

Dolfijnen zijn beroemd onder de mensen omdat zij zeer gracieus en prachtige dieren.
Hun ongelofelijke prestaties bij het springen en draaien in de oceaan en hun vriendelijke uitstraling hebben veel mensen een speciaal gevoel voor dolfijnen.
Echter, waarschijnlijk de meest aantrekkelijke eigenschap dat dolfijnen zo geliefd heeft gemaakt is hun intelligentie die geen gelijke heeft in de dierenwereld.
Dolfijnen communiceren via een taal die geluiden met verschillende klanken bevat, zoals mensen dat doen, evenals voorbeelden van gedrag gerelateerd aan plezier, onderwijs en sociaal samenleven.
Dat is de reden waarom sommigen erop stonden ze niet een ‘’niet menselijk’ ’maar wel een iets meer speciale behandeling geven.

Dolphins Gran Canaria zijn experts in dolfijn en walvissen tours. We hebben op elke boottrip ervaren en onderlegde mensen aan boord, door ons aanbevolen.

Wij promoten en organiseren alleen die boten ,welke gespecialiseerd zijn in het spotten van dolfijn & walvissen.

Wij zorgen ervoor dat de boten die wij aanbevelen technisch en fysiek ontworpen zijn voor dit doel en dat de bemanning bestaat uit mensen met veel ervaring en passie voor dolfijnen en de walvissen.

Ook zorgen wij ervoor dat de trip en de bemanning die wij promoten zich houden aan de regels voor ons zeeleven, inclusief de veiligheid en de marine codes volgen.